Du behöver

Gravad strömming:

0.67 dl salt grovt
0.33 dl strösocker
2 tsk vitpeppar krossad
2 st dillkvistar färska
4 st strömmingsfilé skinnfria

Panikeröra:

4 st Strömminingsfiléer gravade
2 st ägg tärnade
0.5 dl lök finhackad
4 msk hovmästarsås

Till upplägg:

4 skiva bröd (kavring)
smör till stekning
4 st tomat urkärnade
1 st gurka skuren i tunna skivor på längden
1 st citron skuren i skivor

Gör så här

Blanda socker, salt, vitpeppar och dillkvistar tillsammans med strömmingsfiléerna. Låt strömmingen gravas i kyla över natten. Skölj av filéerna i kallt vatten och hacka dem grovt. Blanda ner ägg och lök. Rör ner hovmästarsåsen för att binda ihop blandningen. Stek brödskivorna lätt med lite smör i en stekpanna. Lägg en rejäl klick av blandningen på brödskivorna. Garnera med salladsblad, tomatklyftor, citronskivor och gurkstrimlor.