Du behöver

  • 1 st squash ca 500 g, gul eller grön
  • 1 st fänkål stånd
  • 2 st stjälkar selleri
  • 1 st purjolök
  • 1 st röd paprika
  • 2 msk olja
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1.5 dl vatten + 1 1
  • 2 msk crème fraîche
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk pernod (anissprit)
  • salt
  • 600 g fiskfilé till exempel lax eller hälleflundra

Gör så här

1
Skär squashen i småbitar. Dela fänkålen och skiva halvorna. Skär selleri och purjo i skivor. Rensa och skär paprikan i bitar.

2
Fräs grönsakerna blanka i olja i en vid traktörpanna. De ska inte brynas. Smula buljongtärningen över.

3
Skaka samman vatten, vin, crème fraîche, mjöl och pernod. Häll vätskan över grönsakerna och koka upp under omrörning. Sjud grönsakerna under lock ca 5 minuter. Smaka av med salt.

4
Så långt kan rätten förberedas. Kyl ner den snabbt om den måste stå några timmar före servering. Behövs mer vätska, späd med lite vatten.

5
Skär fiskfilé i stora bitar eller tärningar och lägg ovanpå grönsakerna. Koka upp under lock och sjud grytan cirka 5 minuter tills fiskbitarna är fasta rakt igenom. Servera på en gång med ris eller pressad potatis.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows