Du behöver
- 8 dl (ca 500 g) repade och rensade rönnbär
 - 2 syrliga äpplen (ca 350 g)
 - rivet skal av 1 apelsin
 - 1 dl pressad apelsinsaft
 - 3 1/3 dl (ca 250 g) farinsocker
 - 1 lagerblad
 - 2 dl rödvinsvinäger
 - 1 tsk salt
 
Gör så här
1
                1. Skölj bären och skaka av vattnet. Kärna ur, skala och skär äpplena i tunna klyftor.
            
2
                2. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp på medelvarm platta. Koka utan lock tills relishen tjocknar, cirka 20 minuter. Rör om då och då.
            
3
                3. Häll upp på små burkar och sätt på locken genast. Förvara relishburkarna mörkt och svalt.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







