Du behöver
- 1 msk smör
- 1.5 msk vetemjöl
- 0.5 dl vitt vin
- 2 dl fiskbullsspad /vatten
- 1 dl crème fraîche
- 0.25 tsk salt
- 1 st kajennpeppar dutt
- 1 st fänkål stånd
- 1 st fiskbullar i buljong (ca 300 g)
- 11 st kräftstjärtar färska eller tinade
Gör så här
1
Smält smöret, rör i mjölet och späd med vin, fiskspad och crème frâiche. Salta, peppra. och sjud 5 minuter under omrörning.
2
Ansa, halvera och grovskiva fänkålen, tag bort de späda gröna skotten som blir bruna av kokning. Låt fänkålen sjuda i såsen 5 minuter, under lock.
3
Nu ska fiskbullarna bli varma i såsen, ytterligare 5 minuter, svag värme och locket på.
4
Strax före servering vänds kräftstjärtarna i. Servera med kokt ris och citronklyfta.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Om du vill ändra:
Fänkålen kan du byta mot blekselleri.
Morotsslantar kan ersätta kräftstjärtar.