Du behöver

  • 1 msk smör
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 0.5 dl vitt vin
  • 2 dl fiskbullsspad /vatten
  • 1 dl crème fraîche
  • 0.25 tsk salt
  • 1 st kajennpeppar dutt
  • 1 st fänkål stånd
  • 1 st fiskbullar i buljong (ca 300 g)
  • 11 st kräftstjärtar färska eller tinade

Gör så här

1
Smält smöret, rör i mjölet och späd med vin, fiskspad och crème frâiche. Salta, peppra. och sjud 5 minuter under omrörning.

2
Ansa, halvera och grovskiva fänkålen, tag bort de späda gröna skotten som blir bruna av kokning. Låt fänkålen sjuda i såsen 5 minuter, under lock.

3
Nu ska fiskbullarna bli varma i såsen, ytterligare 5 minuter, svag värme och locket på.

4
Strax före servering vänds kräftstjärtarna i. Servera med kokt ris och citronklyfta.


Kommentar:
Om du vill ändra:
Fänkålen kan du byta mot blekselleri.
Morotsslantar kan ersätta kräftstjärtar.

Tillagningstid
20 minuter
Portioner
2 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows