Du behöver
- 1 pkt tagliatelle (500 g)
- kantareller ca 200 g. Antingen nyplockade eller konserverade
- 1.5 msk smör
- 0.5 st lök finhackad gul
- salt
- svartpeppar
- 2.5 dl mellangrädde
- salt
- ärter ca 2 dl djupfrysta
- persilja rikligt med hackad
Att strö över:
parmesanost nyriven
Gör så här
1
Sätt vatten till pastan på kokning. Koka sedan pastan – se tid på paketet.
2
Rensa/borsta färska kantareller rena. (Eller häll av spadet från burksvampen och låt den rinna av.) Skär stora svampar i mindre bitar. Fräs kantarellerna i lite smör i en stekpanna på rätt svag värme tills vätskan kokat in. Tillsätt smör och stek svampen tills den börjar få färg och börjar knäppa i stekpannan. Låt löken fräsa med mot slutet.
3
Strö på lite salt och mal svartpeppar över.
4
Hetta upp grädden i en kastrull och tillsätt salt. Häll i ärterna och låt dem precis bara tina och bli varma – inte koka.
5
Blanda ärtgrädden med den heta, avrunna pastan. Strö över persilja och de frästa kantarellerna. Servera direkt, med parmesanosten till.