Du behöver

  • 1 pkt tagliatelle (500 g)
  • kantareller ca 200 g. Antingen nyplockade eller konserverade
  • 1.5 msk smör
  • 0.5 st lök finhackad gul
  • salt
  • svartpeppar
  • 2.5 dl mellangrädde
  • salt
  • ärter ca 2 dl djupfrysta
  • persilja rikligt med hackad

Att strö över:

parmesanost nyriven

Gör så här

1
Sätt vatten till pastan på kokning. Koka sedan pastan – se tid på paketet.

2
Rensa/borsta färska kantareller rena. (Eller häll av spadet från burksvampen och låt den rinna av.) Skär stora svampar i mindre bitar. Fräs kantarellerna i lite smör i en stekpanna på rätt svag värme tills vätskan kokat in. Tillsätt smör och stek svampen tills den börjar få färg och börjar knäppa i stekpannan. Låt löken fräsa med mot slutet.

3
Strö på lite salt och mal svartpeppar över.

4
Hetta upp grädden i en kastrull och tillsätt salt. Häll i ärterna och låt dem precis bara tina och bli varma – inte koka.

5
Blanda ärtgrädden med den heta, avrunna pastan. Strö över persilja och de frästa kantarellerna. Servera direkt, med parmesanosten till.