Du behöver

  • 2 portioner (150 g) pennepasta
  • 1 broccolistånd
  • Varm viltskavssås:
  • 1/2 paket (à 240 g) vilt- eller renskav
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl starkt (men inte beskt) te
  • 1 dl cranberry & blackcurrentjuice eller lingonsaft och några lingon
  • 1 tsk maizena + 1 msk vatten
  • salt och tabasco

Gör så här

1
Gör först såsen, som får stå till sig medan pasta och broccoli kokas i saltat vatten var för sig.

2
Såsen: Halvtina skavet, dela mängden och frys in hälften igen. Hetta upp smöret i en traktörpanna, smula ner skavet och bryn det en aning under omrörning. Häll över te och juice. Sjud 3 minuter. Red av med maizena utrört i vatten. Koka upp och smaka av med salt och tabasco. Skeda såsen över pasta och knappt kokt broccoli. Garnera med lingon.


Kommentar:
En klick svartvinbärsgelé, eller några droppar koncentrerad svartvinbärssaft, gör gott i viltsås. Eller krydda med färska svartvinbärsknoppar från busken om du inte har fryst in svartvinbärsblad.

Tillagningstid
20 minuter
Portioner
2 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows