Du behöver
- 2 portioner (150 g) pennepasta
- 1 broccolistånd
- Varm viltskavssås:
- 1/2 paket (à 240 g) vilt- eller renskav
- 1 msk smör eller margarin
- 1 dl starkt (men inte beskt) te
- 1 dl cranberry & blackcurrentjuice eller lingonsaft och några lingon
- 1 tsk maizena + 1 msk vatten
- salt och tabasco
Gör så här
1
Gör först såsen, som får stå till sig medan pasta och broccoli kokas i saltat vatten var för sig.
2
Såsen: Halvtina skavet, dela mängden och frys in hälften igen. Hetta upp smöret i en traktörpanna, smula ner skavet och bryn det en aning under omrörning. Häll över te och juice. Sjud 3 minuter. Red av med maizena utrört i vatten. Koka upp och smaka av med salt och tabasco. Skeda såsen över pasta och knappt kokt broccoli. Garnera med lingon.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
En klick svartvinbärsgelé, eller några droppar koncentrerad svartvinbärssaft, gör gott i viltsås. Eller krydda med färska svartvinbärsknoppar från busken om du inte har fryst in svartvinbärsblad.