Du behöver

  • 4 st pilgrimsmussla
  • 4 st citronskalsstrimlor

Tomatterrin:

2.5 st tomat rätt grovt hackade, väl urkärnade
schalottenlök ca 2 msk finhackad
färsk timjan och/eller basilikakvistar
2.5 msk olivolja
chilisås (eller tabasco)

Gör så här

1
Blanda tomat- och lökhack rätt varsamt och packa blandningen i två drygt halvdecimeter höga, rätt vida koppar. Eller i formar eller ringar av metall.

2
En annan idé är att forma tomatblandningen till “ägg” med hjälp av två skedar. Låt tomatterrinerna eller äggen stå kallt tills det är dags för uppläggning. Stjälp då upp terrinerna eller lägg upp “äggen” på glasbetong eller på glasfat med kant. Garnera med timjan- eller basilikakvistar.

3
Droppa lite olivolja, blandad med grön chilisås, runtom på glasytan.

4
Grilla pilgrimsmusslorna lätt så att de blir brunrandade. Lägg upp dem på varsitt grönt blad med strimlade citronskal på varje mussla.


Kommentar:
Det här receptet kommer från Östersundskrogen Innefickan. För fler recept klicka på länkarna.