Du behöver

  • 4 st rostbröd

Äggröra:

4 st ägg
2 msk mjölk
1 krm strösocker
1 msk smör

Dessutom:

smör eller margarin
4 skiva kallrökt lax
20 st sparrisstjälkar färska
sparris eller 1 pkt djupfryst
salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

Vispa ihop ägg, mjölk och socker. Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan och vispa i äggsmeten. Sänk värmen och rör med en trä- eller plastgaffel hela tiden tills äggröran är fast men krämig. Skär av den nedersta delen av sparrisstjälkarna och koka dem försiktigt i lättsaltat vatten, cirka 5 minuter tills de är mjuka, men fortfarande fasta. Eller kör i mikro cirka 3 minuter i en skål med ett par matskedar vatten och plastfilm över. Dela i så fall upp sparrisen i två omgångar. Eller tillaga den frysta sparrisen enligt anvisningarna på förpackningen. Stek eller rosta brödskivorna och fördela sparris, äggröra och laxskivor på bröden. Salta lätt och dra över några varv med pepparkvarnen. Servera direkt.