Du behöver

  • 25 g jĂ€st
  • 5 dl Ljummet vatten
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 msk salt
  • 2 msk olja
  • 1 dl solrosfrön + nĂ„gra att strö över
  • 250 g fĂ€rsk spenat hackad eller 200 g fryst, hackad
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 1 l vetemjöl

Pensling:

mjölk

Gör sÄ hÀr

1
Lös jÀsten i det ljumma vattnet. TillsÀtt socker, salt, olja och solrosfrön.

2
Skölj och finhacka den fÀrska spenaten (eller tina den frysta).

3
TillsÀtt spenat, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet till degvÀtskan. Arbeta ihop det hela till en smidig deg. LÄt den jÀsa i cirka 40 minuter.

4
SÀtt ugnen pÄ 225 grader.

5
Ta upp degen pÄ mjölat bakbord och dela den i sex delar. Forma delarna till avlÄnga baguetter som du vrider ett par varv.

6
LÀgg över dem pÄ en papprad plÄt och lÄt dem jÀsa i ytterligare 10 minuter.

7
Pensla dem med mjölk och strö pÄ solrosfrön. GrÀdda bröden i 15-20 minuter och servera dem nybakade och varma till soppan! (se lÀnken)


Kommentar:
För fler goda gröna recept, klicka pÄ lÀnkarna.