Du behöver
- 25 g jÀst
- 5 dl Ljummet vatten
- 1 msk strösocker
- 0.5 msk salt
- 2 msk olja
- 1 dl solrosfrön + nÄgra att strö över
- 250 g fÀrsk spenat hackad eller 200 g fryst, hackad
- 4 dl grahamsmjöl
- 1 l vetemjöl
Pensling:
mjölk
Gör sÄ hÀr
1
Lös jÀsten i det ljumma vattnet. TillsÀtt socker, salt, olja och solrosfrön.
2
Skölj och finhacka den fÀrska spenaten (eller tina den frysta).
3
TillsÀtt spenat, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet till degvÀtskan. Arbeta ihop det hela till en smidig deg. LÄt den jÀsa i cirka 40 minuter.
4
SÀtt ugnen pÄ 225 grader.
5
Ta upp degen pÄ mjölat bakbord och dela den i sex delar. Forma delarna till avlÄnga baguetter som du vrider ett par varv.
6
LÀgg över dem pÄ en papprad plÄt och lÄt dem jÀsa i ytterligare 10 minuter.
7
Pensla dem med mjölk och strö pÄ solrosfrön. GrÀdda bröden i 15-20 minuter och servera dem nybakade och varma till soppan! (se lÀnken)
För fler goda gröna recept, klicka pÄ lÀnkarna.