Du behöver

  • 12 st ostron
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st fänkål blad färsk
  • 2 msk smör
  • 150 g spenat
  • 1 st dragon kvist färsk
  • 1 skiva formbröd
  • 1 msk pernod
  • salt och peppar

Gör så här

1
Öppna ostronen. Värm ugnen till 275 grader.

2
Hacka lök och fänkål och stek hacket mjukt i smör. Tillsätt hackad spenat och dragon och fräs ytterligare en liten stund. Skär bort kanterna från brödet och smula ner inkråmet i blandningen. Smaksätt med pernod, salt och peppar.

3
Lägg de öppna ostronen på en bädd av grovt salt. Fördela grönsaksblandningen över och gratinera i cirka 3 minuter.


Kommentar:
Receptet kommer från restaurangen Antoines i New Orleans. Rätten lär ha fått sitt namn av den är lika rik i smaken som John D Rockefeller var rik på pengar…

För fler ostronrecept, klicka på länkarna.