Du behöver

  • 8-12 tårtbitar till entré
  • 2 röda chilifrukter
  • 2 tsk olivolja
  • 500 g grov leverpastej
  • 1/2 dl sherry, Fino eller Manzanilla
  • 3 blad gelatin + vatten
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 dutt kajennpeppar
  • 2 msk sherry som ovan
  • 8-12 physalisfrukter

Gör så här

1
Tag ur chilifrukterna, finhacka dem och fräs dem möra i oljan på medelvärme. Låt svalna och blanda med pastej och sherry till en smet.

2
Klä en rund låg form, cirka 20 cm tvärs över, invändigt med plastfolie. Bred ut smeten jämnt i formen och kyl.

3
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten som täcker.

4
Koka upp 2 dl vatten och blanda i fond. Smaksätt med kajenn och sherry och lös de uppblötta gelatinbladen i den varma vätskan. Låt blandningen halvstelna och skeda den sedan över pastejen.

5
Låt stelna i kylen ett par timmar innan den kan lyftas ur formen och skäras i snibbar med vass, het kniv. Torka kniven ren och värm den igen mellan varje snitt. Pynta varje trekant med physalis. Servera gärna med rucolasallad.

6
Servera som entré med samma sherry i glaset, eller som vickning med frasigt bröd och mörkt, överjäst öl till.