Du behöver
- 5 cm purjolök
- 100 g fast tofu (sojabönsost)
- 4 msk misopasta
- 8 dl vatten
- 1/2-1 tsk dashipulver
Gör så här
Skär purjolöken i mycket tunna skivor eller strimlor. Skär därefter försiktigt tofun i små tärningar. Blanda ut miso-pastan i lite vatten i en skål. Värm 8 dl vatten i en kastrull på medelvärme. Lägg i tofun och koka försiktigt i några sekunder. Lägg därefter i dashi-pulvret och den utblandade mison. Dra av kastrullen från plattan precis innan soppan åter nått kokpunkten. (Om mison kokar kraftigt förstörs smakämnena.) Fördela soppan i skålar och lägg i den finskurna purjon.
Tips! Istället för tofu och purjolök, kan du ha fint skuren potatis, kinakål, aubergine eller wakame-sjögräs i misosoppan.
Fler av Yukiko Dukes recept hittar du nedan.