Misosoppa

Du behöver 5 cm purjolök 100 g fast tofu (sojabönsost) 4 msk misopasta 8 dl vatten 1/2-1 tsk dashipulver Gör så här Skär purjolöken i...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 5 cm purjolök
  • 100 g fast tofu (sojabönsost)
  • 4 msk misopasta
  • 8 dl vatten
  • 1/2-1 tsk dashipulver

Gör så här

Skär purjolöken i mycket tunna skivor eller strimlor. Skär därefter försiktigt tofun i små tärningar. Blanda ut miso-pastan i lite vatten i en skål. Värm 8 dl vatten i en kastrull på medelvärme. Lägg i tofun och koka försiktigt i några sekunder. Lägg därefter i dashi-pulvret och den utblandade mison. Dra av kastrullen från plattan precis innan soppan åter nått kokpunkten. (Om mison kokar kraftigt förstörs smakämnena.) Fördela soppan i skålar och lägg i den finskurna purjon.


Kommentar:
Tips! Istället för tofu och purjolök, kan du ha fint skuren potatis, kinakål, aubergine eller wakame-sjögräs i misosoppan.
Fler av Yukiko Dukes recept hittar du nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top