Du behöver

Själva fisken:

smördeg (5 plattor)
1 st äggula + lite vatten

Fyllning:

1.5 dl vispgrädde
2 msk majonnäs
0.75 g saffran 1/2-1 påse
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 krm chilipulver
1 krm spiskummin
1 st burkar krabba (ca 120 g ren produkt)
1 dl ärter
0.5 st röd paprika

Gör så här

1
Fisken:

2
Lägg ett par plattor lite omlott och börja kavla ut degen till en tunn platta cirka 40 cm lång och 22 cm på bredaste stället. OBS! Fisken ska få plats i ugnen. Markera en fisk med kniv. Räcker inte degen, lägg till en ny platta. Kavla gärna med kruskavel för fjällig struktur.

3
Gör en fisk till – lika stor. Pensla med ägggulan och grädda de båda plattorna var för sig i 200 graders ugnsvärme 10-15 minuter, eller tills fiskarna har en vacker yta.

4
Fyllningen: Vispa grädden och blanda med övriga ingredienser. Smaka av efter eget tycke.

5
Dubbla gärna satsen och ta förslagsvis räkor eller musslor.

6
Garnera fisken med kräftstjärtar och dill till exempel.


Kommentar:
En perfekt huvudrätt till en Alla hjärtans dag-fest.