Du behöver

  • 1 st rödbeta (ca 150 g)
  • 2 dl svartvinbärssaft eller svartvinbärsjuice
  • 0.5 dl olja (gärna oliv)
  • 1 st torrjäst (för matbröd)
  • 1.5 tsk salt
  • 1 tsk fänkål (om du gillar smaken)
  • 6 dl vetemjöl (gärna Special)

Gör så här

1
Häll rödbetsrivet, drycken och oljan i en kastrull. Värm till det gradantal som står på jästpåsen. Häll jäst, salt och fänkål i en bakbunke. Häll på degspadet och tillsätt mjölet.

2
Arbeta degen länge och jäs den sedan till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

3
Dela degen i 9-10 bitar. Mjöla och stoppa bitarna i pappersformar. Jäs dem till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Grädda bröden i cirka 15 minuter i 200 graders ugnsvärme.