Du behöver
- 1 msk ingefära tärnad färsk
- 2 st vitlöksklyftor fintärnade
- 2 st schalottenlökar hackade
- 1.5 tsk currypasta röd
- 1 msk majsolja
- 1.5 st kokosmjölk (6 dl)
- 2 dl fiskbuljong eller hönsbuljong
- 4 st limeblad
- 600 g skinnfria fiskskivor till exempel marulk, hälleflundra eller torsk
- 1 msk fisksås nam pla
- 1.5 msk strösocker eller helst palmsocker
- 4 dl jasminris
Sallad:
                                                                färsk koriander
                                                                isbergssallad                       och skivad gurka
Chilivinägrett:
                                                              2 st limefrukt                       saft och skal
                                                              4 st chilifrukt                       små röda och gröna, tunt skivade
                                                              2 tsk fisksås                       nam pla
                                                              2 tsk hackad koriander
                                                              2 msk strösocker                       eller palmsocker
                                    

 
                             
                             
                            









 
                             
                             
                             
         
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            











 
                             
                             
                            







 
                             
                             
                            







Ett thailändskt recept av Christer Bådner, kock och kursledare på Restaurangakademien.
Fler thailändska recept hittar du nedan.