Du behöver

  • björnbär
  • druvor
  • kiwi
  • Bärsås:
  • En halv flaska, 375 ml, Chateau Bel Air (eller annat sött vitt vin)
  • 1 dl flytande honung
  • 1 vaniljstång
  • saften av 1/2 lime
  • myntablad
  • vit choklad

Gör så här

1
Efterrätten kan förberedas nästan helt och hållet. Lägg björnbär, druvor som delats i halvor och kiwi i bitar i små skålar. Häll över den kalla honungs- och vaniljsåsen och låt stå svalt. Strax före serveringen hyvlar du över vit choklad och dekorerar med några myntablad.

2
Servera gärna en italiensk småkaka till.

3
Gör såsen så här:

4
Häll upp vinet i en kastrull, tillsätt honung och vaniljstång, samt pressa i saften från en halv lime. Koka upp.

5
Ta kastrullen av plattan och låt svalna en stund innan du tar upp vaniljstången. Kyl såsen före servering.