Du behöver
- ca 750 g tjockskuret revbensspjäll
- 2 gula paprikor
- 6 medelstora potatisar i klyftor
- 2 röda eller gula lökar i klyftor
- 225 g frysta brytbönor
- 2 stora tomater i halvor
- Sås att pensla med:
- 2 msk olja
- 1/2 msk soja
- 1/2 tsk rosmarin
- 1/2 vitlöksklyfta, finhackad
- 2 krm svartpeppar
- 1/2 tsk salt
Gör så här
1
Skär revbensspjället i ribbor och sedan i bitar. Kärna ur paprikorna och dela dem i grova bitar.
2
Lägg revbensspjällbitarna, potatis- och lökklyftorna i en stor långpanna.
3
Blanda samman såsen. Pensla spjällen och potatisarna.
4
Fördela de frysta brytbönorna och tomathalvorna i långpannan. Sätt in formen i ugnen i 175 grader och stek i cirka 40 minuter, eller tills köttet är genomstekt och potatisen mjuk. Lägg dit paprikabitarna efter cirka halva tiden.
5
Servera direkt ur långpannan.
Klicka på länkarna nedan för fler spjäll med exotisk touch!