Du behöver

  • ca 750 g tjockskuret revbensspjäll
  • 2 gula paprikor
  • 6 medelstora potatisar i klyftor
  • 2 röda eller gula lökar i klyftor
  • 225 g frysta brytbönor
  • 2 stora tomater i halvor
  • Sås att pensla med:
  • 2 msk olja
  • 1/2 msk soja
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 1/2 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk salt

Gör så här

1
Skär revbensspjället i ribbor och sedan i bitar. Kärna ur paprikorna och dela dem i grova bitar.

2
Lägg revbensspjällbitarna, potatis- och lökklyftorna i en stor långpanna.

3
Blanda samman såsen. Pensla spjällen och potatisarna.

4
Fördela de frysta brytbönorna och tomathalvorna i långpannan. Sätt in formen i ugnen i 175 grader och stek i cirka 40 minuter, eller tills köttet är genomstekt och potatisen mjuk. Lägg dit paprikabitarna efter cirka halva tiden.

5
Servera direkt ur långpannan.


Kommentar:
Klicka på länkarna nedan för fler spjäll med exotisk touch!