Du behöver

  • revbensspjäll ca 1 kg tjockskuret
  • 0.5 dl flytande honung
  • 1 tsk sesamfrön torrostade

Marinad:

2 msk hoisinsås
2 msk mild senap eller köpt sås av gula bönor
4 msk ljus sojasås
1 msk sherry halvtorr eller Shaohsingvin
1 tsk salt
6 msk strösocker

Gör så här

1
Skär spjället i ribbor. Skär 3-4 diagonala snitt i varje bit nästan rakt genom köttet.

2
Blanda marinaden i en plastpåse och marinera 3-4 timmar.

3
Lägg köttbitarna trångt i en ugnssäker form. Sätt in den på nedre falsen i ugnen i 175 grader. Stek 15 minuter. Ta ut formen ur ugnen, vänd köttet och pensla det med marinaden. Stek cirka 20 minuter. Pensla köttet med honung, även snitten, och stek ytterligare 10 minuter eller tills köttet lätt kan skäras från benen. Strö över sesamfrön.

4
Servera med äggnudlar och wokade grönsaker.


Kommentar:
Den överblivna marinaden kan kokas upp och användas som dip till köttet. Om den är för söt, tillsätt mer salt. Stekskyn, cirka 2 dl, är också god att reda av med 1 matsked maizena och servera som sås.
Klicka på länkarna nedan för fler spjäll med exotisk touch!