Du behöver
- Sås:
- 250 g frysta gröna ärter
- 5 dl vatten, 1 tsk salt
- 2 krm kajennpeppar
- 500 g stora räkor
- 4 portioner flerfärgad pasta
- 3 msk neutral olja
- 400 g frysta friterade bläckfiskringar
- 1/2 tsk curry
Gör så här
1
Sås: Låt ärterna bli heta snabbt i kokande, saltat vatten. Mixa med ett par msk av kokvattnet till puré. Smaka av med lite salt och var inte blyg med kajennpepparn.
2
Skala räkorna noga och låt dem rinna av på dubbelt kökspapper.
3
Koka pastan enligt paketets anvisning.
4
Hetta upp oljan på ganska hög värme i stekpanna, låt bläckfiskringarna fräsa någon minut på varje sida. Ta upp och håll varmt mellan två lager kökspapper. Strö curryn i oljan, vänd runt räkorna där några sekunder tills de fått
5
färg och värme. Låt hastigt rinna av på papper. Servera genast pastan med bläckfisk, räkor och upphettad grön sås.