Du behöver

  • Sås:
  • 250 g frysta gröna ärter
  • 5 dl vatten, 1 tsk salt
  • 2 krm kajennpeppar
  • 500 g stora räkor
  • 4 portioner flerfärgad pasta
  • 3 msk neutral olja
  • 400 g frysta friterade bläckfiskringar
  • 1/2 tsk curry

Gör så här

1
Sås: Låt ärterna bli heta snabbt i kokande, saltat vatten. Mixa med ett par msk av kokvattnet till puré. Smaka av med lite salt och var inte blyg med kajennpepparn.

2
Skala räkorna noga och låt dem rinna av på dubbelt kökspapper.

3
Koka pastan enligt paketets anvisning.

4
Hetta upp oljan på ganska hög värme i stekpanna, låt bläckfiskringarna fräsa någon minut på varje sida. Ta upp och håll varmt mellan två lager kökspapper. Strö curryn i oljan, vänd runt räkorna där några sekunder tills de fått

5
färg och värme. Låt hastigt rinna av på papper. Servera genast pastan med bläckfisk, räkor och upphettad grön sås.