Du behöver

  • 2 st matjessill i bitar
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk curry (styrkan avgör)
  • paprika en bit urkärnad röd
  • hackad persilja

ca 1/2 dl vardera av smått hackad färsk gurka och finstrimlad purjo

Gör så här

1
Häll lagen från sillen och låt bitarna rinna av väl, gärna på hushållspapper, så att inte kvarvarande lag tunnar ut den goda såsen.

2
Lägg upp sillbitarna i rader på ett fat.

3
Rör ihop gräddfil och majonnäs. Smaka av med curry till “lagom” styrka. Häll såsen över sillen, men inte så att den blir helt täckt.

4
Finhacka paprikan och strö paprika- och persiljehack över den gula såsen. Lägg upp hackad gurka och strimlad purjo längs med sillen och dess sås.


Kommentar:
Mer julsill hittar du om du klickar på länkarna!