Du behöver
- 2 paket fryst lättinad bladspenat
 - 1 hackad gul lök
 - 1 hackad vitlöksklyfta
 - 2 msk smör/margarin
 - salt
 - vitpeppar
 - muskotnöt
 - Sås:
 - 7 dl mjölk
 - 3/4 dl vetemjöl
 - (1 msk smör/margarin)
 - 2 dl riven ost med smak
 - ca 1 tsk salt
 - 1 krm vitpeppar
 - 9 lasagneplattor
 - Gratinering:
 - 1dl riven ost med smak
 - Att äta till:
 - 400 g tunna skivor bräckt kassler
 
Gör så här
1
                Grovhacka spenaten. Fräs gul lök och vitlök i matfett. Lägg i spenaten och låt den fräsa med. Smaksätt med salt, nymalen peppar och riven muskotnöt.
            
2
                Häll mjölken i en kastrull. Vispa i vetemjölet. Låt blandningen koka upp och sjuda 3 minuter under omrörning. Tillsätt matfett om du använt mager mjölk. Rör i riven ost som får smälta i såsen. Smaksätt med salt och peppar.
            
3
                Smöra en ugnssäker form, stor nog att ge plats åt 3 lasagneplattor bredvid varandra. Börja med ett lager sås. Lägg på 3 lasagneplattor och sedan ett lager spenatröra och ett lager sås. Lägg på 3 nya plattor och fortsätt så tills plattor och spenat är slut. Överst ska vara ett täcke med sås och ost.
            
4
                Grädda lasagnen i 200 grader varm ugn 35-40 minuter.
            
5
                Vill du snåla med kasslern (200 g räcker) kan du skära fina tärningar av den och fördela dem i lasagnen.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







