Du behöver
- 2 paket fryst lättinad bladspenat
- 1 hackad gul lök
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 2 msk smör/margarin
- salt
- vitpeppar
- muskotnöt
- Sås:
- 7 dl mjölk
- 3/4 dl vetemjöl
- (1 msk smör/margarin)
- 2 dl riven ost med smak
- ca 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 9 lasagneplattor
- Gratinering:
- 1dl riven ost med smak
- Att äta till:
- 400 g tunna skivor bräckt kassler
Gör så här
1
Grovhacka spenaten. Fräs gul lök och vitlök i matfett. Lägg i spenaten och låt den fräsa med. Smaksätt med salt, nymalen peppar och riven muskotnöt.
2
Häll mjölken i en kastrull. Vispa i vetemjölet. Låt blandningen koka upp och sjuda 3 minuter under omrörning. Tillsätt matfett om du använt mager mjölk. Rör i riven ost som får smälta i såsen. Smaksätt med salt och peppar.
3
Smöra en ugnssäker form, stor nog att ge plats åt 3 lasagneplattor bredvid varandra. Börja med ett lager sås. Lägg på 3 lasagneplattor och sedan ett lager spenatröra och ett lager sås. Lägg på 3 nya plattor och fortsätt så tills plattor och spenat är slut. Överst ska vara ett täcke med sås och ost.
4
Grädda lasagnen i 200 grader varm ugn 35-40 minuter.
5
Vill du snåla med kasslern (200 g räcker) kan du skära fina tärningar av den och fördela dem i lasagnen.