Du behöver

Botten:

250 g digestivekex
1 tsk kanel malen
100 g smält smör eller margarin

Fyllning:

500 g philadelphiaost
2 dl strösocker
4 st ägg
1 st citron skal och saft

Topping:

3 dl gräddfil
3 st passionsfrukt
citronmeliss

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka kexen till smulor i en matberedare

2
eller i en plastpåse som du bankar på.

3
Smöra en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.

4
Blanda kanel, kexsmulor och det smälta smöret.

5
Platta ut blandningen med händerna i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter.

6
Rör samman alla ingredienserna till fyllningen i en bunke till en slät smet.

7
Häll i fyllningen när pajskalet svalnat och grädda ytterligare cirka

8
45 minuter.

9
Bred över gräddfilen. Ställ in kakan en stund till i ugnen om du vill bli av med lite vätska.

10
Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet. Lägg det på kakans mitt och garnera med en kvist citronmeliss.