Du behöver

  • 1 stor färsk kyckling (eller ungtupp)
  • 3-4 stora vitlöksklyftor
  • bladgrönt av vitlök (löktoppar)
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl torr vermouth (Noilly Prat)
  • 2 dl outspädd flädersaft
  • salt och nymalen peppar från kvarnen
  • 1/2 citron
  • smör
  • Tillbehör:
  • kokt färskpotatis
  • smörsvängda ärter

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Stycka kycklingen i 6-8 bitar. Lägg bitarna i en smord långpanna och droppa på olivolja, vermouth och flädersaft. Krydda med salt och peppar, droppa på citronsaft och skär tunna strimlor av citronskalet och lägg mellan kycklingbitarna. Stek kycklingen mitt i ugnen cirka 40 minuter tills den är genomstekt. Häll av skyn och koka ihop den på hög värme utan lock. Slå den över kycklingbitarna. Garnera med lite basilika och servera med färskpotatis, kokta och smörsvängda färska ärter eller andra grönsaker.