Du behöver

  • 150 g smör eller margarin
  • 4 st ägg
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl hasselnötter hackade
  • 2 st apelsiner rivet skal

Glasyr:

2 msk kakao
60 g smör eller margarin
3.5 dl florsocker
4 msk pressad apelsinsaft
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet och låt det svalna. Blanda ägg och socker i en bunke. Slå i det avsvalnade smöret och rivet apelsinskal.

2
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och hackade nötter. Rör ner detta i äggsmeten.

3
Bred ut smeten i en papprad form, cirka 30×25 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter. Låt svalna.

4
Smält matfettet till glasyren och blanda med övriga ingredienser. Bred glasyren över hela kakan. Låt stelna.