Du behöver

Chokladmousse:

2.5 dl vispgrädde
100 g vit choklad
1 cl frangelico hasselnötslikör
50 g pekannötter hackade

“Lasagneblad” ca 12 st.:

150 g vit choklad
bakplåtspapper

Inkokta mandariner:

1.25 dl strösocker
1 dl vatten
3 st mandariner

Gör så här

1
Chokladmousse: Koka upp grädden och slå den över den hackade chokladen. Rör tills chokladen smält. Låt allt svalna och stå i kylen över natten. Vispa till hård konsistens och smaka av med likör och nötter.

2

3
“Lasagneblad”: Smält chokladen i djup tallrik över vattenbad eller på upptining i mikron. Gör en ruta av papper eller liknande (6×9 cm exempelvis). Lägg den under bakplåtspapperet.

4

5
Bred eller pensla av den smälta chokladen på bakplåtspappret enligt pappersmönstret. Flytta mönstret och fortsätt med lasagnebladen tills den smälta chokladen är slut.

6
Alternativt, klipp av overheadplast rutor (6×9 cm) och pensla eller bred på dem med choklad. Ställ chokladbladen att stelna, kanske i frysen, klart på 10 minuter i så fall.

7

8
Mandariner: Koka socker och vatten i en minut. Låt svalna. Skala mandarinerna och pilla bort alla vita hinnor. Lägg ner mandarinerna i sockerlagen.


Kommentar:
TIPS: Jag brukar göra moussen utan vare sig likör eller nötter. Prova gärna med din favoritlikör, annars och det går alldeles utmärkt med hackad mandel också.