Du behöver

  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 140 g bacon
  • 250 g färsk spenat
  • 1 msk vetemjöl
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 dl persilja finklippt
  • 1 msk basilika finhackad

Gör så här

1
Finhacka schalottenlöken och fräs tillsammans med olivoljan i en traktörpanna.

2
Tillsätt strimlad bacon och fräs ytterligare en stund.

3
Den grovt strimlade spenaten tillsätts i omgångar. När all spenat “smält” ihop får det hela puttra sakta en stund tills den mesta vätskan är borta.

4
Strö över vetemjölet och rör om. Tillsätt grädden under omrörning. Krydda med paprikapulver, vitpeppar och salt. Låt puttra i 4 minuter.

5
Tillsätt persilja och basilika. Låt såsen koka upp och servera sedan genast till nykokt pasta av valfri typ.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.
Välj pasta som passar vid eventuell allergi.