Du behöver
- 1 knippe (500 g) grön sparris
- 6 skivor parmaskinka eller annan torkad skinka
- 2 msk (jungfru)olivolja
- 1 tsk balsamvinäger
- 2 msk finklippt gräslök
Gör så här
1
Börja med skinkan: Lägg ut skivorna på en stor tallrik eller ett fat. Droppa olja och vinäger över, så att båda sidor får marinad på sig. Låt dem dra under tiden som sparrisen kokar.
2
Sparris: Skölj stjälkarna och skala med rotsaksskalare. Skär bort 2-3 centimeter längst ner ifall stjälkarna känns träiga. Lägg dem i kokande, saltat vatten. Småkoka cirka 5 minuter, beroende på stjälkarnas tjocklek.
3
Ta upp med hålslev och lägg på två tallrikar.
4
Strimla skinkskivorna och strö dem över sparrisen. Skrapa oljan av faten med en slickepott över rätten.