Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 4 st ägg
  • 250 g sockerärter
  • dillkvistar
  • 1 kruka trädgårdssyra
  • 0.5 st isbergssallad huvud

Dressing:

1 kruka citronmeliss
1 st vitlöksklyfta
2 tsk senap ljus och osötad
3 msk olivolja
salt
peppar

Gör så här

1
Skala räkorna. Lägg ner äggen i en kastrull med kallt vatten. Koka upp och låt dem koka i 8 minuter. Spola dem under kallt vatten och skala dem. Skär äggen i klyftor.

2
Koka sockerärterna knappt mjuka. Skölj dill, trädgårdssyra och strimlad isbergsallad noga och låt rinna av på en handduk.

3
Lägg upp salladen på portionstallrikar.

4
Gör dressingen: Kör citronmelissblad och vitlök till fint hack i mixer. Tillsätt senap och droppa i olja medan maskinen går. Smaka av med salt och peppar. Klicka dressingen över salladen.