Du behöver

  • 2 kg potatis (ej färskpotatis)
  • 2 st citron
  • olivolja ca 2 dl
  • svartpeppar salt
  • 3 st tonfisk burkar i olja
  • 500 g räkor hackade
  • 100 g majonnäs
  • 2 st lökar små gula

Till dekorering:

350 g majonnäs
500 g hela räkor
2 st hårdkokta ägg
persilja
2 st röda paprikor
1 st citron
0.5 st gurka

Gör så här

1
Tvätta potatisen och koka den med skalet kvar. Skala och pressa den kalla potatisen. Blanda i saften från en citron. Smaka av med svartpeppar och salt. Blanda väl med olivoljan.

2
Blanda tonfisk, räkor, majonnäs, 1 pressad citron och finhackad lök. Smaka av med salt och peppar.

3
Lägg upp hälften av den pressade potatisen på ett uppläggningsfat och platta till. Lägg på tonfisksmeten. Lägg på resten av potatisen och platta till. Bred över med majonnäs och dekorera med räkor, ägg, persilja, paprika, citron och gurka.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.