Du behöver

  • 2 dl kallt vatten
    1 msk kalvfond (från flaska)
    1 dl persilja utan stjälkar
    1 dl färska basilikablad
    1 rätt liten, pressad vitlöksklyfta
    1/2 dl majsolja
    1 1/2 msk maizenaredning till ljusa såser
    1/2-1 krm salt

Gör så här

1
Blanda ihop kallt vatten och kalvfond i en kastrull. Kör och finfördela persilja, basilika och vitlök med hälften av det kalla fondvattnet i mixer eller matberedare. Tillsätt oljan droppvis med maskinen i gång. Häll blandningen i kastrullen med kvarvarande fondvatten och hetta upp. Vispa i maizenaredningen (helst med plastvisp så att såsen inte missfärgas) och koka 1 minut, men inte längre. Smaka av med salt.

2
Värm såsen som hastigast precis före servering.


Kommentar:
Gott till helstekt entrecôte. En vackert grön, ganska tunn sås, som passar bättre att lägga köttet på än att hälla över.