Du behöver
- 125 g smör
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 2 msk kardemumma grovt stött
- 0.5 tsk salt
- 2 dl strösocker
- 14.5 dl vetemjöl
- 100 g smält smör
- 3.5 msk kanel
- 3.5 msk strösocker
- 100 g sötmandel hackad
Pensling och garnering:
1 st ägg
flagad mandel
pärlsocker
Dessutom:
pappersformar för bullar
Gör så här
1
Smält smöret. Häll i mjölken och värm den till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och häll över degspadet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt kardemumma, salt, socker och det mesta av vetemjölet. Knåda till en smidig deg. Låt den jäsa i 40 minuter.
2
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Pensla på smält smör och strö på kanel, socker och hackad mandel. Rulla ihop och skär rullen i 2 cm tjocka bitar. Lägg dem i bullpappersformar och ställ dem på en plåt. Låt dem jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på flagad mandel och pärlsocker. Grädda i 10-15 minuter.