• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 7 giftfria sätt att bli av med vårmyror

  Svartmyrorna har vaknat för säsongen och i naturen är det fortfarande ont om mat för dem. Därför söker de sig gärna till våra hem för att hitta föda. Här är några riktigt smarta, enkla och giftfria sätt att hindra dem från det.

  7 giftfria sätt att bli av med vårmyror

  1. Babypuder

  Ingen vet riktigt varför myror skyr babypuder, men de gör de. Hindra deras väg genom att lägga ut bariärer vid dörrar och fönster. 

  2. Vitvinsvinäger 

  Med en blandning av vitvinsvinäger och vatten kan du göra din egen antimyrvätska för att sprida på platser där du vill ha myrfritt. Har du stora problem med ett myrbo i huset så kan du göra det obeboligt genom att hälla vätskan där. 

  3. Kaffesump

  Vill du att myrorna ska flytta så kan du placera gammal kaffesump vid deras bo. Det här skadar inte myrorna, men de gillar inte kaffesump och de flyttar om du envisas med att lägga dit kafferesterna. Varning för att de flyttar till ett ännu värre ställe dock. 

  4. Krita

  Av samma anledning som babypuder ogillar myror krita och kalk. Rita linjer där du inte vill att myrorna ska röra sig. 

  5. Pepparmyntsolja

  Blanda med vatten och applicera där du inte vill att myror ska vara eller röra sig. För att avvärja många myror kan man göra en spray och spruta på myrorna. 

  6. Kanel

  Myror avskyr kanel och det är ett bra sätt att skydda plantor som är angripna av myror. 

  7. Citronjuice

  Myror blir förvirrade av syran i citron och tycker därför inte om den. Applicera där du inte vill ha dem, så som i sprickor, fönster och dörrar. 

  Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!