Därför smakar maten annorlunda uppe i ett flygplan

Flygplansmat är en sak för sig och smakerna blir faktiskt annorlunda tusentals meter upp i luften. Här är tre frågor till Mark Tazzioli, kökschef på British Airways

Är det en myt att maten smakar annorlunda i luften?

– Nej, det är faktiskt sant. Uppe i luften förlorar människan cirka 30 procent av sin förmåga att känna smaker. Därför jobbar vi till exempel mycket med såser, där det är möjligt att få fram fylliga smaker. 

Vad kan man inte servera ombord?

– Ostron, sushi och sashimi – sånt som är rått funkar inte. För många år sedan försökte vi med struts, men det gick inte heller. Ombord blev köttet segt som en gammal sula.  

Vilken är den mest populära rätten ombord?

– På våra transatlantiska flygningar är det definitivt en köttbit. Det är också den rätt som oftast förbeställs. 

Källa British Airways.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top