Du behöver

    4 portioner:
  • 500 g falukorv
  • 2 små gula lökar
  • 2 msk smör
  • 2 ½ dl crème fraiche
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk ajvar relish
  • ½ dl vatten
  • 1 förpackning vita ­bönor á 400 g
  • 2 msk grovt hackad ­persilja
  • Garnering:
  • hackad persilja
  • Servera med:
  • kokt ris
  • grönsallad

Gör så här

1

Putsa korven och strimla den. Skala och strimla löken fint.

2

Hetta upp smöret i ett rymligt stekjärn och fräs lök och korv ett par minuter tills löken blir blank och smidig.

3

Vänd ner crème fraiche, tomatpuré och ajvar relish. Om det behövs späd med lite vatten.

4

Rör om och låt blandningen puttra samman i ca 5–6 minuter. Skölj bönorna, låt rinna av och vänd ner tillsammans med grovhackad persilja. Vänd om.

5

Vid servering grovhacka lite persilja och toppa stroganoffen med den. Servera med ris och en grönsallad.