Du behöver
-
15–20 bitar:
- Kaka:
- 500 g socker
- 1 l kefir
- 4 tsk bikarbonat
- 4 tsk kanel
- 3 tsk malen kardemumma
- 1 tsk vaniljsocker
- 200 g smör
- 650 g vetemjöl Färskostglasyr:
- 150 g mjukt smör
- 5 dl florsocker
- 2 msk vaniljsocker
- 200 g naturell färskost, rumstempererad Ugn: 180°
Gör så här
1
Kaka: Vispa socker, kefir och bikarbonat väl tillsammans. Tillsätt kryddorna och vaniljsockret. Smält smöret och rör ner det i degen. Tillsätt mjölet och blanda degen väl.
2
Klä en långpanna på 30x40 cm med bakplåtspapper och häll i degen. Grädda kakan mitt i ugnen i 35 minuter, tills den är gyllene och genomgräddad. Låt kakan svalna helt i formen.
3
Färskostglasyr: Vispa mjukt smör och florsocker till en luftig smörkräm. Tillsätt vaniljsocker och färskost och vispa ihop allt väl. Bred krämen över kakan och servera.