Du behöver

    15–20 bitar:
  • Kaka:
  • 500 g socker
  • 1 l kefir
  • 4 tsk bikarbonat
  • 4 tsk kanel
  • 3 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör
  • 650 g vetemjöl
  • Färskostglasyr:
  • 150 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 200 g naturell färskost, rumstempererad
  • Ugn: 180°

Gör så här

1

Kaka: Vispa socker, kefir och bikarbonat väl tillsammans. Tillsätt kryddorna och ­vaniljsockret. Smält smöret och rör ner det i degen. Tillsätt mjölet och blanda degen väl.

2

Klä en långpanna på 30x40 cm med bakplåtspapper och häll i degen. Grädda kakan mitt i ugnen i 35 minuter, tills den är gyllene och genomgräddad. Låt kakan svalna helt i formen.

3

Färskostglasyr: Vispa mjukt smör och florsocker till en luftig smörkräm. Tillsätt vaniljsocker och färskost och vispa ihop allt väl. Bred krämen över kakan och servera.