Du behöver

    6 portioner:
  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten, 37°
  • ¾ dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 10 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 1 gul lök
  • 1 gul paprika
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk smör
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 burk, 400 g, krossade­ ­tomater
  • 150 g riven ost
  • Servering:
  • 50 g tortillachips
  • jalapeños
  • 1 dl gräddfil
  • persilja
  • Salsa:
  • 2 tomater
  • ½ rödlök
  • 1 grön chili
  • 1 tsk olivolja
  • salt
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Vispa ut jästen i vattnet, Rör i olja, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen i maskin i 5 minuter.

2

Täck degen med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur i cirka 2 timmar till dubbel storlek.

3

Fyllning: Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Fräs färsen smulig i smör i stekpanna. Lägg i löken och låt den fräsa med ett par minuter.

4

Rör i paprika, tacokrydda och krossade ­tomater och koka ihop i 10 minuter.

5

Baka ut degen och lägg den i en långpanna, 30x40 cm, med bakplåtspapper. Bred på fyllningen och strö över ost. Grädda strax under mitten i 25 minuter.

6

Salsa: Tärna tomater och skala och hacka ­löken. Kärna ur chilin och hacka fint. Blanda allt med olja och salt.

7

Toppa pizzan med salsa, tortillachips, jalapeños, gräddfil och ­persilja.