Du behöver
-
6 portioner:
- 25 g jäst
- 4 dl vatten, 37°
- ¾ dl olivolja
- 1 tsk salt
- 1 tsk strösocker
- 10 dl vetemjöl Fyllning:
- 1 gul lök
- 1 gul paprika
- 500 g nötfärs
- 2 msk smör
- 1 påse tacokrydda
- 1 burk, 400 g, krossade tomater
- 150 g riven ost Servering:
- 50 g tortillachips
- jalapeños
- 1 dl gräddfil
- persilja Salsa:
- 2 tomater
- ½ rödlök
- 1 grön chili
- 1 tsk olivolja
- salt Ugn: 225°
Gör så här
Vispa ut jästen i vattnet, Rör i olja, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen i maskin i 5 minuter.
Täck degen med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur i cirka 2 timmar till dubbel storlek.
Fyllning: Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Fräs färsen smulig i smör i stekpanna. Lägg i löken och låt den fräsa med ett par minuter.
Rör i paprika, tacokrydda och krossade tomater och koka ihop i 10 minuter.
Baka ut degen och lägg den i en långpanna, 30x40 cm, med bakplåtspapper. Bred på fyllningen och strö över ost. Grädda strax under mitten i 25 minuter.
Salsa: Tärna tomater och skala och hacka löken. Kärna ur chilin och hacka fint. Blanda allt med olja och salt.
Toppa pizzan med salsa, tortillachips, jalapeños, gräddfil och persilja.