Du behöver
-
4 portioner:
- 25 g jäst
- 3 dl vatten, 37°
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 7 dl vetemjöl Topping:
- 1 zucchini
- 1 rödlök
- 250 g mozzarella
- 1 burk pizzasås, 400 g
- 140 g bacon
- basilika Ugn: 250°
Gör så här
Vispa ut jästen i vattnet och rör i olja, salt och mjöl. Arbeta degen i maskin i 10 minuter. Täck degen med plastfolie och låt jäsa i 1 timme i rumstemperatur.
Skiva zucchinin tunt med osthyvel. Skala, dela och skiva löken tunt. Skiva mozzarellan tunt och lägg skivorna på hushållspapper.
Häll lite olivolja i en långpanna, 30x40 cm, och smörj plåten väl. Häll i degen och tryck ut den. Förgrädda mitt i ugnen i 7 minuter.
Bred på pizzasås och fördela zucchini, lök och mozzarella över pizzan grädda klart mitt i ugnen i cirka 15 minuter tills pizzan fått fin färg.
Dela baconskivorna på mitten och stek nästan knapriga. Toppa pizzan med dem och färsk basilika.