Du behöver

    4 portioner:
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, 37°
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl
  • Topping:
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 250 g mozzarella
  • 1 burk pizzasås, 400 g
  • 140 g bacon
  • basilika
  • Ugn: 250°

Gör så här

1

Vispa ut jästen i vattnet och rör i olja, salt och mjöl. Arbeta degen i maskin i 10 minuter. Täck degen med plastfolie och låt jäsa i 1 timme i rumstemperatur.

2

Skiva zucchinin tunt med osthyvel. Skala, dela och skiva löken tunt. Skiva mozzarellan tunt och lägg skivorna på hushållspapper.

3

Häll lite olivolja i en långpanna, 30x40 cm, och smörj plåten väl. Häll i degen och tryck ut den. Förgrädda mitt i ugnen i 7 minuter.

4

Bred på pizzasås och fördela zucchini, lök och mozzarella över pizzan grädda klart mitt i ugnen i cirka 15 minuter tills pizzan fått fin färg.

5

Dela baconskivorna på mitten och stek nästan knapriga. Toppa pizzan med dem och färsk basilika.