Du behöver
-
4 portioner:
- 1 gul lök
- 2 röda paprikor
- 1 gul paprika
- 4 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 500 g nötfärs
- 1 burk hela skalade tomater
- 1 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 1 tsk paprikapulver
- 2 burkar vita bönor i tomatsås
- chiliflakes
- salt och peppar Servering:
- bröd
- 2 dl crème fraiche
- jalapeño
- persilja
Gör så här
1
Skala och hacka löken och vitlök. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
2
Fräs löken mjuk i olja. Lägg i paprika och hackad vitlök och fräs en stund till. Lägg över i en gryta.
3
Fräs färsen smulig och lägg över i grytan. Tillsätt hela tomater, vatten, fond och paprikapulver och småkoka i 20 minuter.
4
Tillsätt vita bönor i tomatsås och chiliflakes och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd, crème fraiche, jalapeño samt hackad persilja.