Klassisk chili con carne

Chili con carne är en härlig rätt att samlas runt och lätt att laga till många. Servera med bröd, crème fraiche och jalapeños.

Du behöver

    4 portioner:
  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul paprika
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 500 g nötfärs
  • 1 burk hela skalade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 burkar vita bönor i tomatsås
  • chiliflakes
  • salt och peppar
  • Servering:
  • bröd
  • 2 dl crème fraiche
  • jalapeño
  • persilja

Gör så här

1

Skala och hacka löken och vitlök. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.

2

Fräs löken mjuk i olja. Lägg i paprika och hackad vitlök och fräs en stund till. Lägg över i en gryta.

3

Fräs färsen smulig och lägg över i grytan. Tillsätt hela tomater, vatten, fond och paprikapulver och småkoka i 20 minuter.

4

Tillsätt vita bönor i tomatsås och chiliflakes och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd, crème fraiche, jalapeño samt hackad persilja.

Scroll to Top