Du behöver

    12 bitar
  • 1 apelsin, rivet skal + saft
  • 2 dl rapsolja
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl fullkornsvetemjöl
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 75 g mörk choklad
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • Garnering
  • grovhackade nötter
  • hackad choklad
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa ihop apelsinskal, apelsinsaft, olja och ägg. Blanda allt mjöl, socker, bakpulver och salt. Grovhacka chokladen.

2

Rör först ner de torra ­ingredienserna i ägg-smeten och vänd sist i chokladen.

3

Häll smeten i en smord och bröad form, 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen i 50 minuter. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan den stjälps upp.

4

Glasyr: Rör ihop florsocker och apelsinsaft. Häll glaysren på den kalla kakan.

5

Garnering: Strö på nötter och choklad.