Lättsötad morotskaka

En saftig morotskaka är mångas fikafavorit! Här får du en lättsötad variant som kan uppskattas även av de som vill dra ner på sitt sockerintag. Morotskakan toppas med en krämig färskostfrosting och hackade valnötter.

Du behöver

    10 bitar:
  • 16 g (knappt 1 dl) pofiber
  • 100 g (1,7 dl) vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk kanel
  • ½ tsk salt
  • 2 krm vaniljpulver
  • 4 ägg
  • 20 droppar stevia
  • 100 g (drygt 1 dl) sukrin
  • 200 g finrivna morötter
  • 80 g rapsolja
  • Glasyr:
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 200 g färskost
  • 50 g (¾ dl) sukrin melis (sockerersättning)
  • 15 droppar stevia med vaniljsmak
  • Garnering:
  • valnötter
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Använd köksvågen när du ska mäta upp ­ingredienserna. Det är viktigt att mängderna blir rätt. Blanda pofiber, mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, salt och vaniljpulver i en skål.

2

Vispa ägg, steviadroppar och sukrin poröst.

3

Blanda i morötter och olja i äggvispet.

4

Vänd ner de torra ingredienserna. Blanda till en jämn smet.

5

Häll smeten i en smord form, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 55 minuter. Låt svalna.

6

Glasyr: Vispa ihop smör och färskost. Vispa i sukrin och steviadroppar. Bred glasyren över kakan.

7

Garnering: Toppa med valnötter.

Scroll to Top