Du behöver
-
10 bitar:
- 16 g (knappt 1 dl) pofiber
- 100 g (1,7 dl) vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 msk kanel
- ½ tsk salt
- 2 krm vaniljpulver
- 4 ägg
- 20 droppar stevia
- 100 g (drygt 1 dl) sukrin
- 200 g finrivna morötter
- 80 g rapsolja Glasyr:
- 50 g smör, rumsvarmt
- 200 g färskost
- 50 g (¾ dl) sukrin melis (sockerersättning)
- 15 droppar stevia med vaniljsmak Garnering:
- valnötter Ugn: 175°
Gör så här
Använd köksvågen när du ska mäta upp ingredienserna. Det är viktigt att mängderna blir rätt. Blanda pofiber, mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, salt och vaniljpulver i en skål.
Vispa ägg, steviadroppar och sukrin poröst.
Blanda i morötter och olja i äggvispet.
Vänd ner de torra ingredienserna. Blanda till en jämn smet.
Häll smeten i en smord form, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 55 minuter. Låt svalna.
Glasyr: Vispa ihop smör och färskost. Vispa i sukrin och steviadroppar. Bred glasyren över kakan.
Garnering: Toppa med valnötter.