Du behöver

    10 bitar
  • 250 g frysta lingon
  • ½ dl strösocker
  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 2½ dl vetemjöl
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl lingonsylt
  • lingon
  • Ugn: 150°

Gör så här

1

Kaka: Blanda de frysta lingonen med socker.

2

Smöra en springform, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna fast ett smort bakplåtspapper i formens botten.

3

Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen. Dela chokladen i mindre bitar och smält i smöret.

4

Vispa ägg, socker och salt. Rör ner smör- och chokladblandningen, siktat mjöl och lingonen i äggsmeten. Fördela smeten i formen.

5

Grädda strax under ugnens mitt i 25–30 minuter. Kontrollera med sticka att kakan är klar. Ta ut och låt svalna.

6

Garnering: Vispa grädden. Blanda med lingonsylt. Toppa kakan med lingongrädden och lingon.