Du behöver

    4 portioner
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • ½ gul lök
  • 1 + 1 msk smör
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • salt och peppar
  • 100 g ädelost
  • 140 g bacon
  • Rostade rotfrukter
  • 600 g potatis
  • 300 g morötter
  • 200 g palsternacka
  • 2 rödlökar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk färsk timjan
  • Senapskräm
  • 1 msk grovkornig senap
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk honung
  • Garnera med
  • timjan
  • persilja
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Blanda ströbröd och vatten i en skål och låt stå i 5 minuter. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör.

2

Blanda ner färs, lök, ägg, salt och peppar i ströbrödet. Rör om till en jämn smet.

3

Forma avlånga biffar. Gör en fördjupning i varje biff och lägg i en bit ädelost. Nyp ihop och linda in biffarna i baconskivor.

4

Bryn rulladerna runt om i smör i stekpanna. Stek klart på medel-värme i 10 minuter. Vänd ett par gånger.

5

Tvätta eller skala potatisen och dela den i bitar. Skala och dela morötter och palsternacka. Skala och dela löken i klyftor.

6

Blanda allt med olja, salt, peppar och timjan. Bred ut på plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i 30 minuter.

7

Rör ihop senap, crème fraiche och honung. Smaka av med salt och peppar. Servera rulladerna med rotfrukterna och senapskrämen. Garnera med örter.