Du behöver

    Ca10 stycken
  • 3 dl vatten
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 4 dl vispgrädde
  • 150 g färsk spenat
  • Picklad rödlök
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl ättiksprit, 12 %
  • 2 små rödlökar
  • Topping:
  • 2 dl crème fraiche
  • småbladig sallad
  • 300 g skivad kallrökt lax
  • ½ dl dill
  • citronklyftor

Gör så här

1

Picklad rödlök: Blanda vatten, socker och ättiksprit. Rör tills sockret lösts upp. Skala löken och skiva den tunt. Lägg i den och låt dra i ca 30 minuter.

2

Vispa vatten, mjöl och salt i en bunke. Tillsätt grädde och vispa till en jämn smet. Täck över med plastfolie. Låt stå i kylen och svälla i ca 15 minuter.

3

Förväll spenaten i ca 1 minut i kokande vatten. Spola av i kallt vatten och pressa ur all vätska. Finhacka eller mixa med stavmixer. Tillsätt spenaten i våffelsmeten och rör om.

4

Grädda våfflor i ett smort våffeljärn. Låt svalna på galler.

5

Topping: Vispa crème fraichen fluffig. Toppa våfflorna med sallad, lax, crème fraiche, dill, picklad lök och citron.