Du behöver

    6 portioner
  • 200 gram filodeg
  • 450 gram potatis
  • 1 gul lök
  • 500 gram köttfärs
  • 2 teskedar salt
  • 1 tesked paprikapulver
  • ½ tesked svartpeppar
  • 1 matsked rapsolja
  • 50 g + 25 g smält smör
  • 1 ½ deciliter vatten
  • Sallad
  • 3 tomater
  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 grön paprika
  • ½ deciliter persilja
  • 3 matskedar olivolja
  • 2 matskedar vitvinsvinäger
  • 150 gram fetaost
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Ta ut filodegen ur förpackningen och täck med en fuktig handduk, annars torkar degen och går sönder.

2

Skala potatis och lök. Tärna potatisen fint och hacka löken.

3

Blanda potatis, lök, köttfärs, salt, paprikapulver, peppar och olja.

4

Lägg ut ett degark och pensla med smör. Lägg en sträng med fyllning längs långsidan. Rulla ihop och snurra ihop till en spiral. Lägg i mitten av en smord form. Fortsätt med resten av degen och fyllningen.

5

Pensla med smör och tillaga mitt i ugnen i 45 minuter.

6

Koka upp vatten och 25 g smör och häll över bureken. Täck med bakduk. Låt stå rumsvarmt i 15 minuter.

7

Sallad: Skär alla grönsaker i bitar och blanda med olja och vinäger. Smula osten över och servera till bureken.