Du behöver

    4 portioner
  • 600 gram vitfisk, t ex torsk-, ­kolja- eller sejfilé
  • ½ tsk salt
  • 3/4 purjolök
  • 1 stycken liten fänkål
  • smör till stekning
  • 1.5 teskedar curry
  • 2 stycken morötter
  • 2 deciliter crème fraiche
  • 1.5 deciliter vatten
  • 2 matskedar fiskfond
  • saft av en halv apelsin
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 3 matskedar hackad dill
  • Garnering
  • skivad apelsin
  • dillvippor
  • haricots verts
  • Servering
  • kokt potatis eller ris
  • haricots verts

Gör så här

1

Bena ur fisken och dela i mindre bitar. Salta.

2

Finstrimla purjolök och fänkål. Fräs blanka i smör i en rymlig gryta. Tillsätt curry och fräs ca 1 minut.

3

Skala och slanta morötterna. Vänd ner i pannan tillsammans med crème fraiche, vatten, fond, apelsinsaft, apelsinskal och dill. Sjud i 5 minuter. Rör om.

4

Lägg i fisken. Sjud under lock i ca 5 minuter eller tills fisken är klar. Smaka av.

5

Garnering: Toppa med apelsinskivor, dillvippor och haricots verts.

6

Servering: Servera med kokt potatis och haricots verts.