Du behöver
- 
                      4 portioner
 - 600 gram vitfisk, t ex torsk-, kolja- eller sejfilé
 - ½ tsk salt
 - 3/4 purjolök
 - 1 stycken liten fänkål
 - smör till stekning
 - 1.5 teskedar curry
 - 2 stycken morötter
 - 2 deciliter crème fraiche
 - 1.5 deciliter vatten
 - 2 matskedar fiskfond
 - saft av en halv apelsin
 - rivet skal av 1 apelsin
 - 3 matskedar hackad dill Garnering
 - skivad apelsin
 - dillvippor
 - haricots verts Servering
 - kokt potatis eller ris
 - haricots verts
 
Gör så här
1
Bena ur fisken och dela i mindre bitar. Salta.
2
Finstrimla purjolök och fänkål. Fräs blanka i smör i en rymlig gryta. Tillsätt curry och fräs ca 1 minut.
3
Skala och slanta morötterna. Vänd ner i pannan tillsammans med crème fraiche, vatten, fond, apelsinsaft, apelsinskal och dill. Sjud i 5 minuter. Rör om.
4
Lägg i fisken. Sjud under lock i ca 5 minuter eller tills fisken är klar. Smaka av.
5
Garnering: Toppa med apelsinskivor, dillvippor och haricots verts.
6
Servering: Servera med kokt potatis och haricots verts.











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






