Västerbottenssnurror med skinka och senapskräm

Letar du efter ett enkelt tilltugg att servera vid julens festligheter? Prova våra smördegssnurror med ost, senapskräm och skinka.

Du behöver

    6–8 bufféportioner
  • 250 gram kyld rektangulär smördeg
  • 2 deciliter riven västerbottensost
  • 1 deciliter hackad persilja
  • 1 deciliter rostade hasselnötter, hackade
  • 1 stycken uppvispat ägg
  • Senapskräm
  • 50 gram färskost
  • 2 teskedar grovkornig senap
  • Topping
  • 6 skivor lufttorkad skinka
  • skivad rödlök
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Rulla ut smördegen. Fördela ost, persilja och nötter jämnt ovanpå.

2

Rulla ihop smördegen från kortsidan. Pensla skarven med ägg. Skär i ca 1 cm breda skivor. Fördela i en långpanna med bakplåtspapper.

3

Grädda strax under ugnens mitt i 8–10 minuter. Låt svalna på galler.

4

Senapskräm: Blanda färskost och senap.

5

Topping: Toppa med skinka, lök och en klick senapskräm.

Scroll to Top