Du behöver
-
6–8 bufféportioner
- 250 gram kyld rektangulär smördeg
- 2 deciliter riven västerbottensost
- 1 deciliter hackad persilja
- 1 deciliter rostade hasselnötter, hackade
- 1 stycken uppvispat ägg Senapskräm
- 50 gram färskost
- 2 teskedar grovkornig senap Topping
- 6 skivor lufttorkad skinka
- skivad rödlök Ugn: 225°
Gör så här
1
Rulla ut smördegen. Fördela ost, persilja och nötter jämnt ovanpå.
2
Rulla ihop smördegen från kortsidan. Pensla skarven med ägg. Skär i ca 1 cm breda skivor. Fördela i en långpanna med bakplåtspapper.
3
Grädda strax under ugnens mitt i 8–10 minuter. Låt svalna på galler.
4
Senapskräm: Blanda färskost och senap.
5
Topping: Toppa med skinka, lök och en klick senapskräm.