Du behöver

    10 bitar
  • 150 gram rumsvarmt smör
  • 2 deciliter strösocker
  • 0.5 deciliter rapsolja
  • 4 stycken ägg
  • 4 deciliter vetemjöl
  • 1.5 teskedar bakpulver
  • rivet skal av 1 clementin
  • 1 deciliter pressad clementinsaft
  • 1 deciliter filmjölk
  • 1 teskedar stött kardemumma
  • Glasyr
  • 2.5 deciliter florsocker
  • 2 matskedar pressad clementinsaft
  • Garnering
  • clementinklyftor
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa smör, socker och olja smidigt. Vispa i äggen, ett i taget.

2

Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner i smeten tillsammans med clementinskal, clementinsaft, filmjölk och kardemumma.

3

Häll smeten i en smord och bröad form, 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan den stjälps upp.

4

Glasyr: Rör ihop florsocker och clementinsaft och häll över kakan.

5

Garnering: Toppa med clementiner.