Du behöver

    10 bitar
  • 200 gram smör
  • 4 deciliter strösocker
  • 3 stycken ägg
  • 2 teskedar vaniljsocker
  • 2.5 deciliter vetemjöl
  • rivet skal från 1 clementin
  • 2 matskedar pressad clementinsaft
  • 0.75 deciliter kakao
  • Chokladkräm
  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 0.5 deciliter kakao
  • 1.25 deciliter florsocker
  • 1 tesked vaniljsocker
  • 1 matsked mjölk
  • Garnering
  • 2 stycken skivade clementiner
  • hyvlad mörk choklad
  • citronmeliss
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret och häll i en skål. Rör i socker, ägg och vaniljsocker. Tillsätt mjöl, clementinskal, clementinsaft och kakao.

2

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en smord form, 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Låt svalna.

3

Chokladkräm: Vispa smör och kakao. Vispa i florsocker, vaniljsocker och mjölk. Bred krämen över kakan.

4

Garnering: Toppa med clementiner, choklad och citronmeliss.