10 bitar
Du behöver
- 2 päron
- 100 g smör
- 2 ägg
- 1 ½ dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- ½ dl vispgrädde
Tosca
100 g valnötter grovhackade
125 g smör
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
2 msk vispgrädde
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skala päronen och skär dem i tunna klyftor. Smält smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
2
Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner i smeten tillsammans med smält smör och grädde.
3
Häll smeten i en smord form med avtagbar kant, 24 cm i diameter. Lägg i päronklyftor.
4
Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
5
Tosca: Blanda valnötter, smör, socker, vaniljsocker, mjöl och grädde tills det smält samman.
6
Ta ut kakan ur ugnen och bred försiktigt på toscan. Grädda klart i 20 minuter.