10 bitar

Du behöver

  • 5 ägg
  • 200 g dadlar
  • 1 dl vatten
  • ½ dl kakao
  • 3 dl mandelmjöl

Tryffelglasyr

100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 tsk ljus sirap
1 tsk smör
valnötter

Ugn: 175°

Gör så här

1

Dela äggen i gulor och vitor. Kärna ur dadlarna och mixa dem släta. Tillsätt äggulor, vatten, kakao och mandelmjöl och mixa till en fluffig smet.

2

Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd först ner hälften i dadelsmeten, sedan resten.

3

Kläm fast ett bakpapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj formen och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Låt kakan svalna.

4

Tryffelglasyr: Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädde och sirap och häll över chokladen. Lägg i smöret och rör tills chokladen smält. Låt glasyren svalna och bred den på kakan. Strö över grovhackade valnötter och låt stelna.